maandag 17 november 2014

Deel je beste broodrecepten met mij alstublieft...

Foto van Pintrest via Leitesculinaria.com
Ik heb dringend jullie hulp nodig. Ik zoek recepten om brood te bakken met mijn eigen broodmachine.

Tot enkele weken geleden kookten we elke avond. Maar ik vond het niet zo fijn om pas tegen 20u te eten en nog minder leuk om pas tegen 21u in de zetel te  ploffen.

Beetje stom ook om elke avond achter je fornuis te kruipen als zowel ik als Mister Fabuleus gewoon voor 3 euro op het werk kunnen eten. "Daarvoor kunt ge toch niet koken", zei mijn moeder al een aantal keren. En ja, eigenlijk heeft ze wel gelijk.

Dus sinds kort eten we gewoon 's middags op het werk en eten we 's avonds boterhammen (of iets in die zin).

Ideaal ook om mijn broodmachine eens wat meer uit te kast te halen. Vroeger gebruikte ik die enkel op zaterdag en dan alleen maar als ik er aan dacht. Nu gebruik ik hem dus ook tijdens de week. Al durf ik het ook al wel eens te vergeten. Ik moet blijkbaar nog wat wennen aan die nieuwe gewoonte.

Ik ben zeer enthousiast over zijn broodmachine. Ik heb een Panasonic. Uit een betrouwbare bron had ik vernomen dat zo'n broodmachines blijkbaar spontaan durven te ontbranden. Enkel Panasonic zou veilig, of veiliger waarschijnlijk, zijn. En omdat ik een goede raad niet in de wind slaag, ben ik daar dus voor gegaan.

Het is vooral geweldig als je de timer inzet en tegen 's ochtends een vers gebakken broodje hebt. Heerlijk is het om wakker te worden in een huis dat helemaal naar vers gebakken brood ruikt. I like!

Maar ik heb dus jullie hulp nodig. Ik ben namelijk op zoek naar de beste recepten om verschillende soorten brood te bakken. Tot nu toe gebruikte ik enkel de easypeasy broodbakmix van de Colruyt. Voor 0,50 cent en 300ml water had je al een brood. En het moet gezegd worden, het is ook lekker.

Maar ik wil graag wat meer afwisseling en ook wat meer experimenteren met verschillende soorten bloem. Dus deel alstublieft al jullie recepten, tips, boeken met mij. Ik kan het gebruiken. Eeuwige dank!

4 opmerkingen:

 1. Concrete recepten heb ik niet, maar mijn mama gebruikt heel wat broodbakmixen van Aveve (al dan niet gemengd met gewone bloem). Voeg ook eens noten, gedroogde vruchten, olijven, zongedroogde tomaten, ... toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aveve inderdaad! Deed ik vroeger ook toen ik nog een broodmachine had. En by the way, als uwen Panasonic broodjes bakt zoals op de foto, dan is dat wel een heel funky machine ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh, ook hier niet echt concrete recepten. Bij mijn ouders (die een broodmachine hebben) koos ik vroeger gewoon willekeurig uit de soorten bloem die klaar stonden. Gaf quasi elke keer een nieuwe mengeling :-) Zij gingen bij een plaatselijke handelaar bloem halen, waardoor we meestal rond de 10 verschillende soorten hadden staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Haacht aan het kloosterrondpunt malen ze bloem. Verschillende mixen zoals bv. Haachts witje,..Ook glutenvrij en biobloem mogelijk. Lekker en lokaal gemalen. Zeker eens langsgaan! Groetjes Tine

  BeantwoordenVerwijderen