woensdag 5 november 2014

Win tijd: de vijf boeken die je zeker niet hoeft te lezen visueel op een rijtje

De boekenbeurs is weer in het land dus overal verschijnen lijstje van boeken die je moet lezen. Maar er is eigenlijk nooit iemand die je waarschuwt voor boeken die je beter niet kan lezen. Dus neem ik die taak maar even op mij. Alle onderstaande boeken heb ik tot de laatste letter uitgelezen. Door koppigheid, want voor het meeslepende verhaal of fantastische schrijfstijl was het zeker niet. 

Denk dus twee keer na als je één van deze vijf boeken zou willen lezen: 


Zeer vreemd boek over niks eigenlijk...Heel wat mensen zijn hier wild van, maar ik vond het vooral onsamenhangend. Sorry Tom, maar echt niks voor mij... Fantastische titel, maar daar blijft het bij. In dit geval is de film veel beter dan het boek...


Ook jij hebt zeker al eens een boek gelezen dat echt vreselijk was. Deel het hier in een reactie en zo hoeven we daar alvast geen tijd meer aan te spenderen. 

Op zoek naar meer boekeninspiratie? Goodreads.com is dan het ideale platform. Je vindt mij hier. Laat ons vrienden worden, dan kunnen we leuke tips met elkaar delen. 

8 opmerkingen:

 1. Volledig eens met de eenzaamheid van de priemgetallen en eten, bidden, beminnen. De andere heb ik niet gelezen en ik ga je op je woord geloven dat ze inderdaad de moeite niet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van deze lijst heb ik enkel het eerste boek gelezen. De Engelstalige titel "Special Topics in Calamity Physics" sprak mij (als fysicus) meteen aan. Het lostte mijn verwachtingen niet in, maar ik vond het wel een ontspannend boek.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt ze tenminste helemaal gelezen. Bij Tom Lanoye ben ik slecht tot de eerste pagina's geraakt.
  Eten, bidden, beminnen: enkel de film gezien en die vond ik ook niet echt geweldig...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, ik heb ze alle 5 gelezen en ik vond enkel de 1e slecht. Van de laatste vind ik de film eigenlijk niet zo geweldig. Smaken verschillen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook alle 5 gelezen en enkel het eerste vond ik een draak. Sprakeloos vond ik een fantastisch boek, net als de eenzaamheid der priemgetallen. Zijn tweede het menselijk lichaam vond ik nog beter. Nummer 3 staat op mijn verlanglijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig, hoe boeken verschillende dingen losmaken bij mensen. Ik vond Calamiteitenleer wel een mooi boek. Niet altijd evident, maar toch mooi. Ook Eten, bidden, beminnen heb ik graag gelezen. De film vond ik een stuk minder. Alleen De eenzaamheid van de priemgetallen vond ik ook teleurstellend. De andere 2 heb ik niet gelezen. Zo zie je maar, altijd moeilijk om boeken tips aan anderen te geven ��

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in, Dana. En gelukkig maar dat we allemaal een andere smaak hebben. Hoe saai zou het anders niet zijn! :-)

   Verwijderen
 7. Ik vond De Engelenmaker dan weer een heel goed boek, gelukkig heeft niet iedereen dezelfde smaak he :)

  BeantwoordenVerwijderen