vrijdag 19 september 2014

5 dingen die je moet weten voor je aan een magneetmuur begint

Niet evident zo'n magneetmuur lees je overal op het internet. Het is dan vooral de magneetlaag waar iedereen mee loopt te sukkelen. Maar ik kan je gerust stellen: bij ons blijven de magneetjes hangen. Dus het kan! 
  1. Voorbereiding is al het halve werk. Dus hup, naar de verfwinkel bij jou in de buurt. Vergeet trouwens de Brico's en Gamma's van deze wereld. Ga langs bij een gespecialiseerde verfwinkel. Ze weten daar meestal waarover ze spreken en geven je meteen ook de kwalitatiefste producten mee naar huis. 
  2. Je magneetlaag kan nooit dik genoeg zijn. Eigenlijk smeer je vloeibaar ijzer op je muur. Je merkt het wel dat je borstel een stuk zwaarder zal wegen dan bij gewone verf. Respecteer dus de hoeveelheden die je volgens de verpakking nodig hebt. Wil je zeker zijn dat je magneetjes blijven hangen? Zet er dan nog een extra laag op. Zeker op ooghoogte waar je sowieso meer magneetjes gaat ophangen. 
  3. Je zet de magneetverf laag per laag. Tussen de lagen moet je je muur lichtjes opschuren. Anders krijg je wel een zeer geribbelde muur. 
  4. Magneetverf heeft een heel donker grijze kleur. Je kan er dus best nog een laagje verf overzetten zodat je nieuwe muur ook in je interieur past. Extra leuk is trouwens als je van je magneetmuur ook meteen een krijtmuur maakt met bordverf. Zo krijgt hij meteen een dubbele functie. 
  5. Tot slot schaf je je goede en sterke magneten aan. Ik gebruik deze magneten van de Banier. Dunne en minder sterke magneten vallen meestal van de muur. 
Zo'n magneetmuur is echt een gerief in huis. Wij hebben een stukje keukenmuur aangepakt met deze verf. Weg dus met lelijke memoborden. Maar ook in bureau's of kinderkamers komt zo'n muur van pas. 

Hebben jullie al ervaring met een magneetmuur? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten