woensdag 5 maart 2014

How to: je eigen scrub

Heerlijk is het toch, als je je huid voelt na een scrubbeurt. Super zacht en fris. Maar wist je dat je zo'n scrub ook super makkelijk zelf kan maken? In vijf minuten en voor geen geld maak je er eentje.

Wat heb je nodig?

Zout of suiker?
Afhankelijk van je huidtype werk je verder op basis van zout of suiker. Zout is ideaal voor vettere huid, suiker is beter voor droge huid. Hou er ook rekening mee dat zout veel harder scubt en je het dus ook niet mag gebruiken voor je gezicht of andere gevoelige plaatsen. 

Olijfolie voeg je sowieso toe om het geheel wat zachter en vochtiger te maken. De bestanddelen van de olie zijn ook ideaal voor je huid.
Wil je je scrub ook extra voedend maken dan kan je ook nog honing toevoegen. 

Dit zijn de basisingrediënten. Hiermee kan je al meteen aan de slag om scrub te maken. 
Neem een kopje zout of suiker en voeg daar olijfolie en honing aan toe. De hoeveelheid hangt af van hoe droog of nat je je scrub wil. Begin met kleine beetjes. Toevoegen kan je nog altijd.Maar je kan ook wat 'specialekes' maken. Laat je inspireren door Google en Pintrest. Daar doen tal van leuke ideeën de ronde. Mijn favoriet is met komkommer en munt. Je stopt beide ingrediënten in de blender tot ze een pasta worden. Daarna voeg je ze aan de scrub toe en klaar. 

Tot slot nog één extra tip: maak steeds kleine hoeveelheden (voor twee à drie keer). Je scrub kan niet echt vervallen, maar het is toch altijd beter als je hem niet te lang bewaart. 

Ik heb hem vanochtend nog geprobeerd. Ideaal voor een frisse start en voorlopig heb ik nog geen vreemd, rode vlekken.

Hebben jullie nog tips om 'specialekes' te maken?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten