maandag 10 maart 2014

De 10 beste tips om meteen geld te verdienen aan jouw rommel

Foto van Woonblog.be
Nu de lente toch echt wel in het land is, begint het bij iedereen te kriebelen om eens op te rommelen. Kasten, zolders,... in het voorjaar worden ze meestal eens goed onder handen genomen. De beste manier om van je oude spullen af te geraken is ze verkopen op internet. Nog geen ervaring met je spullen online te verkopen? Volg onderstaande tips en je hebt gegarandeerd succes. 

1. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het kopen op internet. Hoog tijd dus om je kast, zolder of garage eens uit te mesten. Al die dingen die nu stof staan te vergaren kunnen je een aardige cent opleveren. 
2. Er zijn tal van sites te vinden waar virtuele rommelmarkten georganiseerd worden. De bekendste zijn kapaza.be, hebbes.be, 2dehands.be. Je plaatst er je zoekertje en geïnteresseerden kunnen over de prijs onderhandelen. Bij Ebay kom je bij een soort van digitale veiling terecht. Je geeft als verkoper je startprijs en al wie interesse heeft kan een bod doen. Bij Ebay kan je prijs dus alleen maar omhoog gaan.
3. Hou er rekening mee dat sommige sites gratis zijn, andere zoals Ebay vragen een commissie op je verkoopprijs. 
4. Als verkoper kan je best zo eerlijk mogelijk zijn. Kopers kunnen namelijk feedback geven die wordt toegevoegd aan je profiel. Een slechte naam is altijd moeilijk recht te zetten. Probeer dat dus te vermijden. 
5. Het is belangrijk dat jouw zoekertje meteen opvalt tussen al die anderen. Zorg dus voor goede foto's en voldoende info.
6. Zet je zoekertje pas online als het volledig klaar is. Zoekertjes zonder foto of zonder voldoende info worden gewoon niet bekeken. 
7. Bereikbaar per mail: maak een mailadres aan waarop mensen je kunnen contacteren met vragen. Gebruik best niet je persoonlijke mailadres. Zorg ervoor dat je minstens twee keer per dag de nieuwe berichten kan checken en beantwoorden. Als mensen lang moeten wachten op een antwoord, haken ze meestal af.
8. Bereikbaar per telefoon: Nog beter is als je een telefoonnummer kan vermelden. Vaak vinden mensen het handiger als ze rechtstreeks vragen kunnen stellen of kunnen onderhandelen over de prijs. Liever geen telefoon op je persoonlijk nummer? Koop een prepaid-kaart en gebruik een oude gsm. 
9. Het is helemaal niet vreemd dat mensen je item willen komen bekijken. Organiseer eventueel een kijkdag in je garage. Ge├»nteresseerden kunnen dan meteen kijken, kopen en meenemen. 
10. Niet meteen succes met je zoekertje? Geen ramp. Haal het offline en probeer het binnen een maand nog eens. De kans is groot dat het dan wel verkocht wordt. Je zoekertje maanden laten staan, is echt een slecht idee. Een zoekertje van een paar weken oud wordt gewoon niet meer bekeken. Blijkt echt niemand interesse te hebben? Dan kan je ja spullen altijd nog naar de kringloopwinkel brengen. 

Met deze tips in het achterhoofd kan je alleen maar succes hebben als je je spullen online te koop zet. Volgende week maandag leer ik je het allerbeste zoekertje ooit te schrijven. Hou de blog dus zeker in het oog. 

Heb je zelf ook nog tips om spullen online te verkopen? Of wil je jouw ervaring delen? Laat dan zeker een comment na! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten