maandag 5 januari 2015

De beste tips om de eerste dag na de kerstvakantie door te komen

Vreselijk vind ik het die allereerste dag na enkele weken vakantie. En vandaag is het weer zo ver. Na twee weken luieren naast de kerstboom, doet het dus extra hard pijn als de wekker weer om 6u30 begint te piepen.

Grrmm...In deze schoenen zit lood vandaag...

Gelukkig heb ik ook enkele truckjes om die eerste dag en met uitbreiding week goed door te komen. En waarschijnlijk ben ik niet de enige die vanochtend met tegenzin z'n bed is uitgekomen. Tijd dus voor enkele tips om dat vakantiegevoel wat langer vast te houden.
 • De eerst dag dat ik terug op bureau ben, trakteer ik mezelf altijd op een lekkere cappuccino met een koffiekoek of een hele reep chocolade met nootjes. Heerlijk om gewoon vijf minuutjes stil te genieten voor je aan die 200 mails moet beginnen. Gewoon omdat je het verdient! 
 • Ik zorg er ook altijd voor dat ik de eerste dag geen (of heel weinig) vergaderingen heb. Niets is zo hatelijk dan net terug aan je bureau zitten en al meteen en onvoorbereid naar een vergadering moeten. 
 • Laat de eerste dag na je vakantie ook altijd je 'out of office' aanstaan. Zo heb je een hele dag de tijd om er rustig weer in te komen en al eens door je overvolle mailbox te gaan. 
 • Maak de eerste dagen ook extra tijd voor je collega's. Vraag hen wat zij in de vakantie gedaan hebben en vertel ook wat jij allemaal gedaan hebben. Goed voor de teamgeest en jij blijft wat extra in je vakantiegevoel hangen. 
 • Doe de eerste dagen niet meteen overuren. Er komen nog genoeg dagen waarop je heel hard kan werken. 
 • Zorg er voor dat er 's avond iets lekkers op het menu staat. De gedachte aan iets lekkers als je thuis komt maakt je dag zoveel beter. 
 • Wij plannen ook al meteen iets leuks voor het volgende weekend. Dat kan een uitstapje zijn of eens lekker gaan eten in ons favoriete restaurant. Zo heb je een hele week iets leuks om naar uit te kijken en gaan die eerste werkdagen veel minder zwaar vallen. 
 • Plan ook al meteen je volgende vakantie. Trek er met je hele gezin enkele dagen op uit in het voorjaar en leg dat nu al vast. Zo hebben wij afgelopen weekend beslist om in de lente naar Amsterdam en Berlijn te gaan. Wist je trouwens dat korte vakanties veel beter voor je zijn dan vier weken congé in de zomer. Zo heb je het hele jaar verschillende momenten om naar toe te leven. 
 • Een heel goede tips (die ik zelf nog niet heb toegepast) is je werkweek pas starten op een woens- of donderdag. Hierdoor moet je maar 2 à 3 dagen werken en heb je weer meteen weekend. Veel beter dus om je werkritme terug te vinden dan meteen weer vijf dagen aan de slag te moeten. Deze tip moet ik in 2015 echt eens toepassen. 
Echt? Zelf op dag één al moeten lopen voor mijn trein...

We beginnen het nieuwe werkjaar goed!

Vul gerust aan met jouw tips en tricks om je vakantiegevoel toch iets langer vast te houden. 


4 opmerkingen:

 1. Wij hebben gisteren wijselijk een dubbele portie avondeten gemaakt. Vanavond komen we vermoedelijk allebei uitgeput thuis en dan is het gewoon een kwestie van eten op te warmen in plaats van nog een hele maaltijd te koken. Woehoe! Vooruitziendheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Slim gezien, Kathleen. Zo heb je meteen nog een lange avond om te doen wat je wil.

   Verwijderen
 2. Supertips! Zeker ook die van jou, Kathleen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goeie tips! want ik heb het gisteren gemerkt, het is inderdaad hard om na twee weken weer te starten! :-)

  BeantwoordenVerwijderen