woensdag 26 maart 2014

How to: klusjesmaand

In elk huis en tuin zijn er klusjes die nooit lijken af te geraken. Een muur die nog geschilderd moet worden, lampen die vervangen moeten worden,... Allemaal kleine dingen die je over het hoofd ziet en waar je vaak geen tijd voor maakt om ze te herstellen of af te werken. 

Maak gebruik van je jaarplanner en kies één maand per jaar uit waarin je extra aandacht geeft aan die kleine klusjes waar je anders geen oog voor hebt. 
  1. Wandel kamer per kamer door je huis en kijk met de ogen van een bezoeker. Vaak zie je zelf niet meer de kleine dingen die niet 100% in orde zijn. Verf retouches, een lekkende kraan,... noteer het allemaal. 
  2. Maak een lijstje met al het materiaal dat je zal nodig hebben om alles in orde te brengen. Ga naar een doe-het-zelf-zaak en koop meteen alles wat je nodig hebt. 
  3. Maak een goede planning. Groepeer alle schilderwerken, alle herstellingen,... Schat in hoeveel tijd je voor elke taak zal nodig hebben. Bekijk je agenda en noteer wanneer je wat wil doen. Hou ook het weer wat in het ook en indien nodig stel je je flexibel op en pas je je schema opnieuw aan. Een goede planning is al het halve werk! 
  4. Begin er stap voor stap aan en werk je hele lijst af. Lukt het niet om je geplande to do's klaar te krijgen? Plan ze dan opnieuw in. Zie wel dat je tegen het einde van de maand alles klaar krijgt. 
  5. Beloon jezelf met iets leuks zoals je favoriete stukje taart of een cava op een gezellig terrasje. En geniet vooral ook van je huis en tuin die er weer tip-top uitzien! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten