vrijdag 28 maart 2014

Een doos vol goesting


Altijd leuk als de deurbel gaat, maar nog leuker als daar de postbode staat met een pakje. Deze keer zat er een geweldig leuke doos in van Angelo met de geweldige titel 'Doos vol goesting'. Een doos vol met zaadjes van vergeten groenten en een handig boek dat je ook op weg zet om die zaadjes te laten uitgroeien tot gezonde groenten.

Kennen jullie Angelo eigenlijk al? Zijn motto is: 'Grow it, cook it, eat it'. Al als kleine jongen was hij gek op tuinieren. Hij hielp zijn opa in de tuin en vooral het kweken van groenten vond hij geweldig. Ondertussen kan je hem kennen van tuinartikels in bekende kranten en tijdschriften. Binnenkort kan je hem trouwens ook zien in zijn eigen programma op Libelle TV. En hij geeft ook workshops voor iedereen met zeer veel goesting om z'n tuin in te duiken.

Bij 'Doos vol goesting' gaat het vooral om onbekende groenten. Of had jij misschien al gehoord van tigerella of striped togo?


Maar geen paniek! In de boek staat stap voor stap uitgelegd over welke groenten het gaat, hoe je de zaadjes moeten laten ontkiemen, de vruchten moet laten bloeien en de groenten moet klaarmaken. Dus ook moestuinleeks kunnen met dit pakket meteen aan de slag.

Angelo geeft trouwens ook handig tips en weetjes om je planten en groenten nog beter tot hun recht te laten komen. Zo heb ik geleerd dat je tomaten kan laten narijpen door ze enkele weken naast appel of banaan te leggen. Ideaal dus om groene tomaten aan het einde van het seizoen niet verloren te laten gaan.


Deze 'Doos vol goesting' is echt een super cadeau om te geven of te krijgen. Je krijgt meteen zin om de tuin in de duiken. Laat die plantjes maar groeien! Niets zo leuk dan te koken met groenten uit je eigen tuin.

Je bespaart  ook massa's geld uit als je niet langer meer alles in de supermarkt moet kopen.
Heb je trouwens te veel van één soort groenten? Ga eens langs bij de buren, misschien willen zij wel ruilen met groenten die zij in overvloed hebben.

Je kan deze doos vinden bij de betere boekhandel (zoals hier). Maar er staat hier één doos klaar voor één van jullie! Ga nu naar de fb-pagina van Miss Fabuleus en lees er alles over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten