maandag 16 juni 2014

Aan de slag: de beste tips om orde te krijgen in je handtas

Een handtas die nauwelijks dicht geraakt. Ik heb er wel eens last van én ik ben waarschijnlijk niet alleen! Is het niet?
Niet erg, hé! Als je met deze eenvoudige tips aan de slag gaat, dan hoef je je de volgende keer niet te schamen als je je handtas opendoet in de supermarkt, het restaurant of op café.

Aan de slag:
 1. Eerst en vooral: tijd voor grote kuis. Haal alles uit je handtas. En met alles, bedoel ik ook echt ALLES. 
 2. Smijt weg wat je niet meer nodig hebt. Rekeningen, verpakkingen, lege balpennen,... ze mogen allemaal weg. 
 3. Daarna even je handtas uitschudden zodat kruimels, snippers en ander vuil eruit is. Ik spuit er ook een beetje parfum in. Zo ruikt je tas lekker als je ze opent. 
 4. Bekijk nu even alles wat je uit je handtas gehaald hebt. Leg alles wat bij elkaar hoort, bij elkaar. Bekijk alles een goed en hou alleen die dingen over die je echt nodig hebt. 
 5. Je hebt ook maar van alles 1 exemplaar nodig. Het heeft geen zin om drie lipbalsems mee te sleuren. Wees dus streng voor jezelf. 
 6. Stop alles in aparte zakjes. Zo kan je make-up in een tasje en je schrijfgerief in een pennenzak. Stop ook altijd alles meteen terug in die aparte zakjes. Zo hoef je nooit echt lang te zoeken. 
 7. Neem je ook geregeld je oplader of oortjes mee? Stop die ook in een apart zakje. Zo vind je ze meteen en geraken ze niet in de knoop. Ik gebruik dit zakje
 8. Hang ook al je sleutels bij elkaar. Heb je echt massa's sleutels? Selecteer dan die sleutels die je echt vaak gebruikt. De rest bewaar je elders. Het is niet nodig om die allemaal mee te sleuren.
 9. Leuke pintrest-tip is trouwens om je sleutels een kleurtje te geven met verschillende soorten nagellak. Zo vind je de juiste sleutel meteen terug. 
 10. Bepaal de zaken die echt belangrijk voor je zijn en die je meteen moet kunnen terugvinden. Dat is vaak je gsm, geld, treinkaart,... Stop deze zaken op een centrale plek in je handtas zo geraak je er meteen bij als het nodig is. 
 11. Al de andere items stop je ook in je handtas, maar dan in zijzakken. 
 12. En nu komt het belangrijkste: discipline. Elke keer dat je iets uit je tas haalt, stop je het daarna op dezelfde plek terug. Mest ook minstens één keer per maand je handtas uit. Zo kan ze nooit echt meer uitpuilen. 
Vond je dit handige tips? Deel ze dan zeker ook met je vrienden op Facebook en Twitter. Zo hebben zij er misschien ook iets aan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten