maandag 29 december 2014

Ze zijn er... de eindejaarsvragen

Ze duiken de laatste dagen overal op, die verdomde eindejaarsvragen. Menig BV blikt in enkele vragen terug op het afgelopen jaar. En wat een BV kan, kan ik ook! Klaar dus voor de eindejaarsvragen van Miss Fabuleus.


Wat was de gebeurtenis/trend van 2014? 

Opmerkelijk vond ik dat steeds meer en meer mensen het hebben over Simplify Your Life. Kortom, eenvoudiger gaan leven en vooral veel meer tijd maken voor wat echt belangrijk is. Hopelijk zet deze trend zich nog verder door in 2015.


Wat zal je zeker bij blijven? 

2014 was een aangenaam jaar, met af en toe een up en een down. Ik zal me vooral onze reis naar Noorwegen herinneren met de prachtige landschappen. Daarnaast was het vooral ook een jaar van hard werken in ons huis en tuin. In 2015 hoop ik daar met volle tuigen van te kunnen genieten.Wat wil ik zo snel mogelijk vergeten? 

Het was het jaar van medische ingrepen en ziektes. Niet bij mij, maar wel bij heel wat mensen in mijn buurt. Ik hoop dat het in 2015 weer met iedereen stukken beter zal gaan.


De ontdekking van het jaar?

Oei... moeilijk! Ik ontdekte het afgelopen jaar zo ongelofelijk veel. Misschien was het wel de site Goodreads waardoor ik nu al mijn boeken, die ik nog wil lezen of al gelezen heb, kan bijhouden en meteen ook nog met iedereen kan delen. Wie wil kan vriendjes worden met mij!


Beste tv-programma? 

Nog zo'n moeilijke... Alleen Elvis Blijft Bestaan krijgt in ieder geval veel punten. Geweldig programma om op zondag in je pyjama te bekijken. Verder heb ik vooral genoten van een hele hoop series zoals Homeland, House of Cards en The Legacy.


Beste radio-programma? 

Ik ben vooral een Radio 1-luisteraar en al lukt het me niet altijd, ik ben vooral fan van Interne Keuken (op zaterdag tussen 11 en 13u). Sven Speybrouck en Koen Fillet nodigen enkel week interessante mensen uit voor een leuk gesprek. Altijd heel uiteenlopende maar zeer verrassende babbels.
Beste boek?

Ik was helemaal in de wolken van de Boekendief. Een dikke klepper, maar je moet hem zeker lezen.


Beste film? 

Daar moet ik geen seconde over twijfelen. De beste film die ik het afgelopen jaar zag was Saving Mr Banks. Mocht je hem nog niet gezien hebben, 't is echt een aanrader voor het hele gezin. Je ontdekt het echte verhaal achter Mary Poppins.
Mijn man/vrouw van het jaar? 

Mijn vrouw van het jaar is Kelly Deriemaeker. Met haar Blogboek zette ze het bloggen in Vlaanderen helemaal op de kaart. Maar bovenal is ze ook gewoon een top blogger die op een leuke, spontane manier over de hoogtes en laagtes in haar leven schrijft. En dat is echt niet simpel om je zo bloot te geven op het wereldwijde web. Ik kan het weten!


Mijn plannen voor 2015? 

Nog meer tijd steken in Miss Fabuleus zodat ik nog meer en betere berichten kan schrijven voor jullie. Als jullie dat nog willen natuurlijk?
En verder vooral genieten van de kleine en leuke momenten: een goed boek, een warm bad, een avondje uit,... Meer moet dat toch niet zijn.


Wat wens je alle Miss Fabuleus-lezers voor 2015? 

Ik wens jullie allemaal een super jaar met een georganiseerd leven zodat jullie immens veel tijd kunnen winnen en zo extra kunnen genieten van veel kleine en leuke momenten. Want dat is toch enkel wat telt!


Maak er een super 2015 van!


PS: Ook zin gekregen in eindejaarsvragen? Post ze op je blog en laat hier een link achter dan kunnen we ze allemaal komen lezen.


10 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto's heb jij! Het water loopt me in de mond door dat chocoladetaartje!

  Ik heb mij een tijdje geleden ook laten verleiden door eindejaarsvraagjes, gebaseerd op de lijst van jouw vrouw van het jaar! :-)

  http://lottesanekdotes.wordpress.com/2014/12/11/over-2014/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai, je was er wel al vroeg bij met je eindejaarsvragen! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuk overzicht! Homeland is ook een van mijn favoriete films. Helaas moeten we nu weer even wachten op het vervolg. Ik wens je een heel mooi en zonnig (in alle opzichten) 2015 toe en dat je maar lekker kunt genieten van huis en tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoel natuurlijk series ipv films.. oops!

   Verwijderen
  2. Wij zitten hier in Belgiƫ ook volop te wachten op het nieuwe seizoen. Dat moet er begin 2015 toch echt wel aankomen. Ook voor jou een super 2015!

   Verwijderen
 3. Ik kon naast het overzicht van 2014 in 10 foto's ook niet weerstaan om jouw eindejaarsvragen in te vullen
  Het resultaat is hier terug te vinden:
  http://jarmat.wordpress.com/2014/12/31/de-eindejaarsvragen/

  Ik wens jou veel mooie dingen in 2015 en vooral dat we nog veel mogen genieten van jouw tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de valreep vind je hier ook nog mijn eindejaarsvraagjes, op nieuwjaarsdag dan wel :-)

  http://www.zonderdank.be/saturnein/?p=5099

  Ik (een nieuwe lezer hier) wens jou een heel mooi en gezond nieuw jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de boekendief vond ik ook geweldig!
  heb goodreads vandaag net ontdekt, heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker vriendjes met mij worden! Dan kunnen we elkaar wat inspireren over boeken.

   Verwijderen