vrijdag 3 juli 2015

De nicer dicer, een gerief in huis

Ik had het nooit gedacht, maar het is dan toch gebeurd. Ik heb iets gekocht bij teleshopping. Vaak zie ik die dingen enkel als ik met een dikke snotvalling in de zetel lig en toch niet meer info in mij kan opnemen dan ik-lig-lui-in-de-zetel-en-laat-me-allemaal-gerust programma's van Vijf of Vitaya.



Maar nu moet ik het dus toch toegeven. Ik heb een nicer dicer gekocht. Een watte... hoor ik iedereen hier al in koor zeggen. Awel, kijk eens naar dit filmpje. Dat maakt al veel duidelijk.


Dat ziet er iets handig uit, hé. Awel, dat dachten wij dus ook. Gedaan met ajuin te staan snijden tot je ervan moet wenen of soepgroenten in brunoise tot je vingers bloeden. En zo kochten wij dus een nicer dicer.

Maar wat zegt dat zo na enkele maanden die nicer dicer gebruiken in de keuken:
  • We halen hem geregeld eens uit de kast. En dat lijkt me al goed nieuws. Vaak koop je zo'n set en blijft die daarna onaangeroerd ergens stof vergaren. 
  • We gebruiken hem vooral om grote hoeveelheden groenten te versnijden. Eén ajuin doe je al snel even met een mes. 
  • Er zitten wel heel veel messen bij en mij is niet altijd duidelijk wanneer welk mes nodig is, maar dat kan natuurlijk vooral aan mij liggen.  
  • Je hebt ook best wel wat kracht nodig om harde dingen te snijden. Ik moet vaak mijn volle gewicht in de strijd gooien om een ajuin of wortel in stukjes te krijgen. Echt elegant is het dus niet. 
  • En hij maak ook best wel veel lawaai, vind ik. 
  • Dingen die zacht zijn zoals druiven of tomaten worden soms eerder geplet dan gesneden
  • Je spoelt best de messen meteen af onder stromende water, want voor je het weten beginnen restjes er aan vast te drogen en dan heb je echt miserie om die messen proper te krijgen. 
  • Opgepast! Super scherp
  • Handig is vooral dat je alles kan opbergen in de opvangbak. Zo kan je alles makkelijk wegzetten en licht niet je hele kast overhoop. 
Dus ja, een nicer dicer is best een gerief in huis!  

Toch wat argwanend wat dat teleshoppen betreft? Bestellen kan ook gewoon via bol.com. Je haalt er al eentje in huis voor 51,40 euro. Kijk hier voor meer info. 


4 opmerkingen:

  1. ik ben het afgeleerd om zo'n dingen te kopen. Ik ben dan ook geen keukenprinses, eerder een "keukenmateriaalverzamelprinses" :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke post, ik vroeg me altijd al af of dat ding even goed was als het op TV leek. Ik ga misschien toch eens kijken op bol.com!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik vind het vooral leuk om naar zulke programma's te kijken en te raden naar de prijs :)
    maar er iets van kopen, dat heb ik (nog) niet gedaan.
    Hoewel die nicer dicer me wel al vaker bijna tot de verleiding heeft gebracht.
    Grtjs

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben dat ook gedaan, en schaamden ons er stiekem een beetje voor ;-) Maar het is idd een gerief voor grote hoeveelheden en om alles netjes op dezelfde grootte te snijden. Maar zachte dingen blijft een no go, tenzij je graag geplette aardbeien ofzo eet natuurlijk. En ja dat van die kracht, in de filmpjes lijkt het allemaal vanzelf te gaan… volgens mij zijn die hun groenten voorgekookt! Je vind hem trouwens ook bij Makro tegenwoordig!

    BeantwoordenVerwijderen