woensdag 29 juli 2015

Waarom How I Met Your Mother een reeks is die je moet zien

Flashback naar de zomer van 2014. We brengen drie weken door in Noorwegen. Na twee weken prachtige landschappen bekijken en een onweer op 2000m overleefd te hebben, komen we aan in Gala (volgens Noorse tongval Gooloo).

We zijn amper ons typisch Noors huisje uit geweest. We lazen boeken, speelden gezelschapsspelletjes en keken Noorse tv. En het was daar in het hoge noorden dat ik voor het eerst een aflevering van How I Met Your Mother zag.


Het was een aflevering van half weg het eerste seizoen, ontdekten we later. Maar op dat moment deed dat er niet zoveel toe. Het was leuk entertainment en de dag erna keken we terug. Elke dag opnieuw tot we naar huis moesten.

Toen eind vorig jaar Netflix zijn intrede deed in België bleken de 9 seizoenen van How I Met Your Mother beschikbaar te zijn. We zijn er meteen aan begonnen en afgelopen weekend hebben we met veel pijn in het hart de laatste aflevering bekeken. Ik heb me zo geweldig geamuseerd met deze reeks dat ik van de daken moet schreeuwen dat jij ook moet kijken!

 • Het is een verhaal met een einde. Fijn om dat op voorhand te weten. Je gaat er 208 afleveringen over doen, maar op het einde weet je wie de moeder is. 
 • Je gaat lachen, hard lachen zelfs! Vooral door hilarische situaties, domme mopjes en geweldige dialogen. 
 • Je kan af en toe eens een aflevering meepikken. No prob, ze staan allemaal op zich dus je kan meteen perfect volgen. Maar als je van de eerst tot de laatste kijkt, zitten er onderweg ook heel leuke verwijzingen in naar vorige situaties, personages en gebeurtenissen. 
 • Elke aflevering duurt 20 à 21 minuten. Ideaal om er nog snel eentje te bekijken voor je naar bed gaat. Al werden het er bij ons snel twee, soms zelfs drie. 
 • Voor je het weet gebruik je in een gesprek ' legen.... wait for it... dary'. How I Met Your Mother-fans kunnen elkaar zo ook eenvoudig herkennen. 
 • Of loop je 'Let's go to the mall' te neuriën.
 • Of probeer je blindelings een high five te doen. Man, dat is moeilijk! 
 • Binnen de kortste keren vind je Ted, Lily, Marshall, Robin en Barney leuker dan je echte vrienden. Maar dat is normaal, las ik een paar weken geleden in DeMorgen. 
 • Het is niet alleen maar billen kletsen. Sommige situaties zijn ook zeer herkenbaar en wat diepgaander. Al duurt dat nooit echt heel lang. 
 • Kwaliteit zit soms in kleine dingen. Zo'n klein ding is bijvoorbeeld dat elke website die in de reeks genoemd wordt ook echt bestaat. Dat vind ik nu echt geweldig! 
 • Wie wat rond surft ontdekt al snel dat heel wat mensen het laatste seizoen slecht vonden. Ik vond dat niet, maar daar hebben we het dan nog wel over als ook jij de hele reeks bekeken hebt. 
Ook goesting gekregen om deze geweldige reeks te bekijken? Dat kan! Alle 9 seizoenen zijn te bekijken via Netflix. Niet twijfelen dus, gewoon doen! 

2 opmerkingen:

 1. Ik kijk HIMYM als ik op de loopband loop. Daardoor gaat het traag, want ik loop nog steeds liever buiten. Op zich is dat geen probleem, want dan kan ik er zoals je aangeeft langer van genieten. Alleen hoop ik dan dat de seizoenen nog lang beschikbaar blijven. Op Netflix heb ik er nog niets van gemerkt, maar op Play More gebeurt het meer dan eens dan een serie verdwijnt voor ik alle afleveringen gezien heb.

  Toen de serie nog niet zo lang uit was, heb ik er stukken van gezien op 2BE. Ik zit nu aan een seizoen waar ik heel wat afleveringen uit blijk gezien te hebben en dan vind ik het soms wat minder (vooral omdat het me minder afleidt van het feit dat een loopband saai is). Maar zoals je zegt als je alles in de juiste volgorde ziet is dat zeker een meerwaarde. Dus volhard ik maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook fan! We hebben alle afleveringen op veel te korte tijd gezien en zitten al even zonder. We oefenden net de blindelingse high fives en het lukt al vlotjes. :-)

  BeantwoordenVerwijderen