vrijdag 10 april 2015

De lenteschoonmaak in 5 handige video's en je kan nog iets winnen ook.

Ja, ja, het is nu echt wel lente. We staan weer met z'n allen te popelen om erop uit te trekken en te genieten van een boel zonnige dagen. Maar eigenlijk feitelijk is het ook het ideale moment om je huis eens onder handen te nemen of de grote kuis te doen, zoals mijn oma altijd zegt.


En blijkbaar is het hoog nodig dat we die lenteschoonmaak doen. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat die jaarlijkse grondige poetsbeurten wel eens over het hoofd worden gezien en dat onze huizen daardoor vol bacteriën zitten.

Ik ben niet zo'n kuismieke en daarom riep ik de hulp in van Melissa Maker, wel een echt kuismieke. Haar site staat vol met tips om je huis proper te houden. Je kan er trouwens ook een stappenplan vinden om je lenteschoonmaak tot in het detail uit te voeren.

Om van onder tot boven je huis helemaal te kuisen, heb je misschien geen tijd. Maar er zijn toch een aantal dingen die je echt minstens 1 keer per jaar moet doen. Ik bundelde 5 video's waardoor je (volgens Melissa) in geen tijd je lenteschoonmaak achter de rug hebt... Toch extra motivatie nodig? Zorg dan dat er iets lekkers voor je klaar staat als beloning voor het harde werk.

Je wasmachine en droogkast in 7 minuten:




Je koelkast in nog geen 6 minuten:



Je matras in 10 minuten:




Je ramen in 4 minuten:




Je ovenroosters in 6 minuten: 



Zin in meer tips om je huis proper te houden? Check dan zeker even Clean My Space.

Lees je liever een boek? Dan is De Grote Schoonmaak van Amerika's beroemdste huishoudhulp Linda Cobb waarschijnlijk iets voor jou.



Ik kan ook één iemand op het goede pad zetten met een groot pakket met 5 schoonmaakproducten van Starwax waarmee je meteen aan de slag kan. In dat pakket zit onder meer iets voor je vloeren, je badkamer, maar ook iets om je toetsenbord en je tv-scherm aan te pakken. Wil je winnen? Laat dan hieronder weten wat er bij jouw thuis echt wel eens gekuist mag worden dit voorjaar.

Meedoen kan tot en met woensdag 15 april.

Starwax is dé specialist in kwalitatieve onderhoud –en schoonmaakproducten en te koop in de doe-het-zelf-zaak en Brico.
Heidi heeft trouwens de producten van Starwax al getest. Je leest er hier alles over.


9 opmerkingen:

  1. Ik wist zelfs niet eens dat je je wasmachine kon kuisen :o:o!! Dus dat ga ik dan maar eens doen. En dat trucje voor ovenroosters ga ik ook zeker eens proberen... Hopelijk werkt dat even goed voor ovenplaten...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik baking soda om mijn ovenplaten te kuisen. Eerst nat maken met heet water, dan baking soda over strooien en dan met afwasborstel of sponsje goed op schrobben. Daarna blinken ze weer als nieuw.

      Verwijderen
  2. Dringend kuisen? Euhm... De ramen? Maar dat kan ik eigenlijk elke dag kuisen, met die plakkerige-kleine-meisjes-handen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan het alvast niet zo zo snel als in de filmpjes. Koelkast leegmaken, afwassen en terug opvullen in zes minuten... Snelle meid LoL

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Amai die heeft een proper huis!:-) hier mag de garage wel is onder handen genomen worden .
    Groetjes
    Ellen Polfliet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De wasmachine, ja, dat moet misschien nog wel eens. Vaatwasser, koelkast, droogkast: die krijgen geregeld een beurt. Maar de wasmachine en de oven (die eigenlijk zelfs een pyrolyse knop heeft die ik niet durf te gebruiken)... niet mijn favoriete tijdsbesteding.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi hups hoi
    Ik ben letterlijk gisteren verhuisd en eigenlijk mag alles wel een keer goed schoongemaakt worden ;).
    Maar ik moet een keuze maken want alles in één keer lukt me net niet . Daarom kies ik voor de woonkamer, wanneer er zaterdag bezoek komt is het best dat deze medemensen toch op hun gemak kunnen zitten hé! Alé, ik zal er maar mee starten zeker …
    Groetie,
    Anne Marie.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hier dinet er ook vanalles gepoetst te worden! Met kleine kindjes in huis kan ik de ene dag poetsen en de andere dag is het al helemaal om zeep ;-)
    Maar de wasmachine en de oven daar ga ik dit weekend eens werk van maken!
    Groetjes,
    Sylvia Kieffer

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zéker de ramen, zodat we de zon kunnen binnenlaten ;-). De wasmachine, de koelkast, ...

    BeantwoordenVerwijderen