woensdag 11 maart 2015

De beste tip die er is om online te shoppen

Ik koop zowat alles online. Van boeken, schoenen tot elektrische apparaten. Vorige week las ik in de krant dat ik een zeldzame soort ben. We zoeken wel met z'n alle informatie over elektrische apparaten online, maar om te kopen rennen we toch nog naar de winkel. Maar waarom eigenlijk?

Waarschijnlijk omdat we zo'n mixer of stofzuiger toch graag al eens vast pakken. Of misschien omdat we graag hebben dat de verkoper ons zegt dat we een goede keuze gemaakt hebben.
Of vermoedelijk omdat we iemand hebben waar toe we ons kunnen richten als onze koffiezet plots niet blijk te werken.
Ja, allemaal heel goede redenen, maar online kopen kan je echt wel heel veel geld uitsparen.


Vijf jaar geleden was ik op zoek naar een koelkast. Niet zomaar een koelkast. Neen, ik had mijn oog laten vallen op een zwarte Smeg. Zo'n retro model. Ik bezocht verschillende winkel in de buurt en zo'n frigo kostte overal 2000 euro. Nogal veel voor een single op dat moment.

En toen ontdekte ik Kieskeurig.be. Dat is voor mij de beste vergelijkingssite op het gebied van elektronische apparaten (en ondertussen zoveel meer). Je gaat opzoek naar een specifiek product of geeft een productcategorie in en krijgt meteen een overzicht van de verschillende mogelijkheden en de prijs die webshops ervoor vragen.

Mijn koelkast kocht ik uiteindelijk bij een Nederlandse webshop voor 1200 euro. Geleverd en al in Mechelen door twee zeer sympathieke Hollanders. We zijn nog altijd dik content van die koelkast.
En zo bestelde ik de afgelopen jaren echt alles online.

En wil je toch graag wat menselijk contact? Check dan zeker ook eens Bestekeus.be. Vaak een van de goedkoopste partijen bij Kieskeurig.be en je kan toch je bestelling gaan afhalen in een soort van mini-winkel. Wij hebben hier heel goede ervaringen mee. Ook Coolblue heeft een winkel in Wilrijk waar je terecht kan.

Dus niet langer meer twijfelen! Koop net als ik al je spullen online. Je zal verbaast zijn hoeveel geld je kan besparen.

Koop jij al alles online? Of ga je nog liever naar een echte winkel? En vooral, waarom kies je voor het ene of het andere?

7 opmerkingen:

 1. Ik koop de laatste tijd ook meer zaken online. Ik denk dat het een wenproces is. Vroeger bestelde ik bv nooit kleding online, bang dat het niet zou passen. Nu denk ik eerder "dan stuur ik het toch gewoon terug" en koop ik het gewoon. Daarom dat een webwinkel zond verzend- en retourkosten mij sneller zal overtuigen om te kopen. Oh en de garantie moet wel duidelijk zijn. Niet hatelijker dan iets te kopen dat twee weken later al stuk is en geen kat die nog antwoordt op mails of telefoons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep, ik ben ook een online shopper. Van Yves Rocher over Coolblue naar La Redoute en Large voor de tienerzoon. Handig ook dat ik een Kialapunt heb op 300 meter van mijn deur. Of ik laat het leveren op mijn werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ook altijd veel online. Toen in in december 2013 alleen ging wonen had ik geen auto, dus toen heb ik ook mijn meubels online gekocht. Goedkoper dan Ikea, netjes thuis geleverd, even eenvoudig in elkaar te zetten maar wel van betere kwaliteit ( oa echt hout). Ondertussen kocht ik heel veel stofjes ed via internet, een gps, boeken, lakens voor op bed, printer, hok voor konijnen, ... Ook vaak tweedehands zoals een kniestoel ( nieuw bijna niet te betalen). Nog nooit problemen mee gehad, ook niet bij retourzending. En als kers op de taart heb ik onlangs ook een eigen webshop geopend ( laviederose.tk)
  Ja als het op online shoppen komt ben ik een fan. Enkel voor kleding en schoenen niet omdat ik zware steunzolen draag moet ik daarvoor naar een speciaalzaak en ja, dat heb je online niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij doen dat eigenlijk ook. Op die manier hebben we ook, jaren geleden, een dure Miele droogkast met een A label (wat toen nog redelijk uitzonderlijk was, én prijzig) gekocht. Veel goedkoper online dan in de winkel. Na al die jaren zijn we nog altijd blij met die aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik koop véél online, van kleding (geen schoenen), tot handtassen, speelgoed voor de kids, eten (pakket van Hello Fresh), boeken,.... Maar 'duurdere' dingen zoals electrische apparaten dierf ik nooit goed. Maar.....onlangs hebben we een Dyson stofzuiger gekocht online en een smartphone, en zéér tevreden!!!
  grtjs Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik koop heel wat online. Zo bestelden wij onze koelkast en vaatwas op bol. Ze hebben die zelfs mee naar beneden gedragen en onze oude meegenomen :)
  Ook boeken, stoffen, materiaal voor juwelen en ander knutselmateriaal bestel ik online. Het enige wat ik niet graag online koop, is kleren. Dat pas ik toch liever voor ik het koop :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weinig eigenlijk ... Kleren en schoenen pas ik toch liever eerst, CD's koop ik sowieso amper. Ik kan de pakjes niet op mijn werk laten leveren en mijn buren zijn niet te vertrouwen met mijn nieuwe handtassen :)

  BeantwoordenVerwijderen