vrijdag 13 februari 2015

De 12,5 beste tips om een selfie te nemen



Enkele maanden geleden was ik te gast bij Laloe.be. Ik deelde toen mijn 12,5 tips om een goede selfie te nemen en nu deel ik ze ook graag met jullie! 

Ik ben zelf niet goed met selfies. Ik kan er uren tijd aan verliezen. Door telkens opnieuw nieuwe foto's te nemen en de prutsen met filters om dan uiteindelijk toch nog die foto's weg te smijten. Maar met enkele eenvoudige tips gaat het een stuk vlotter.


  1. Zorg dat je er wat deftig uitziet als je een selfie gaat maken. Accentueer je mooiste lichaamsdelen (die op de selfie te zien gaan zijn!!). Heb je bijvoorbeeld een super mooie glimlach, ga dan voor extra lippenstift. 
  2. Je neemt best geen frontale foto. Probeer je hoofd wat lichtjes (maar subtiel ) te draaien. Halve extra tip: uit onderzoek blijkt dat onze linkerkant meestal een stuk fotogenieker is. 
  3. Hou je camera iets boven ooghoogte. Zo worden je ogen groter en kan je al zeker ook geen varkensneus hebben. Neem nooit een foto langs onder, tenzij het voor Halloween is. 
  4. Probeer zoveel mogelijk armen en schouders te vermijden op je selfie. Als je niet zo atletisch aangelegd bent dan kan je altijd een zelfontspanner-app downloaden (TimerCom blijkt dik ok te zijn). 
  5. Plaats jezelf ook niet in het midden van de foto. Een beetje naar link of rechts maak je foto een stuk aangenamer om naar te kijken. 
  6. Neem alleen maar selfies in het daglicht. Foto’s met flits laten je nogal bleek uitslagen (kan wel nuttig zijn met Halloween). 
  7. Wees niet te snel tevreden. Neem een reeks foto’s en haal er de beste uit. Probeer ook verschillende posities uit
  8. Probeer een beetje ludiek te zijn als dat mogelijk is. Beetje humor, gekke snoet,… daar kijken de mensen graag naar!
  9. Check wat er op de achtergrond te zien is. Je zal de eerste niet zijn die een mooie pose probeert aan te nemen terwijl er op de achtergrond een hoop afwas te zien is. 
  10. Waarschijnlijk neem je de meeste selfies met je telefoon. Ondanks het feit dat het een stuk makkelijker is om met de camera aan de voorkant (ja, dan zie je jezelf tenminste) een foto te nemen, is de camera aan de achterkant een stuk beter van kwaliteit. 
  11. Zwier je foto niet meteen op het internet, maar bewerk hem nog een beetje. Knip hem wat bij, gebruik een leuke filter, omlijst met een toffe kader. 
  12. En vooral wees niet verlegen! Ook jij mag op het internet gezien worden.


Probeer deze tips zeker eens uit en deel jouw selfie met #missfabuleus op facebook, twitter en instagram dan kom ik zeker eens een kijkje nemen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten