woensdag 10 december 2014

En toen ging de jaarplanner digitaal

Vorig jaar schreef ik een blogpost over mijn nieuwe jaarplanner en die was nodig! Ik moet het toegeven, wij waren niet zo goed bezig. Ramen werden pas gewassen als ze echt vuil waren, onze diepvries was één dikke ijslaag,... Kortom, dat kon beter.

En daarom maakte ik een jaarplanning. Ik deed een kleine brainstorm en noteerde al die kleine en grote huishoudelijke taken die je, van geregeld tot af en toe, moet doen. Een greep uit het aanbod: oven uitkuisen, lakens verversen, medicijnkast uitmesten,... En ik kan zo nog wel even doorgaan met van die vreselijke taakjes die in en rond een huis moeten gebeuren.

Vorig jaar maakte ik een papierenplanning die geregeld werd bijgewerkt. Eens een taak erop zat werd die doorstreept, maar dit jaar ga ik digitaal.


Ik heb wat research gedaan en zowat iedereen is het er over eens. Toodledo is het beste gratis to do-programma dat je op het wereldwijde web kan vinden. Tijd dus om daar ook een account aan te maken.
Je kan dit programma gebruiken voor zowat al je to do's. Je maakt verschillende folders zoals huishouden, werk, kinderen, reizen,... en je brengt daar al je verschillende to do's in onder. Zo kan je makkelijk filteren op de verschillende onderwerpen.

Een taak invoeren is super makkelijk en echt geen werk. Je kiest ook meteen of de taak zich moet herhalen en hoe vaak. Een taak verschijnt wel maar één keer. Pas als je ze hebt afgevinkt, verschijnt ze op een latere datum opnieuw in je planning.

En om helemaal mobiel en modern te zijn, kan je voor 2,69 euro de app downloaden. Zo kan je op elk moment taken toevoegen of afvinken. Super handig.

Allé, dat is dan weer in orde voor het komende jaar.

Gebruiken jullie ook al zo'n jaarplanner (papier of digitaal)? Of hoe plannen jullie al die ambetante taken die wel eens door het huishoudelijke net durven glippen?

Deel deze tip ook op Facebook en Twitter zo hebben anderen er ook iets aan! 

8 opmerkingen:

 1. Ik zoek een digitale to do app waar je herhaalde taken kan ingeven die zich herhalen nadat de taak effectief is uitgevoerd. Als je bv staan hebt dat je om de 2 weken je lakens wil verversen, en je doet het pas na 3 weken. Dat er dan niet een week later al verschijnt dat je terug je lakens moet verversen.
  De wijlen Astrid todo app deed dit, en sindsdien heb ik nooit meer zo'n goede todo app gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb ondertussen al eens wat gekeken naar je todo app en deze doet het. "Repeat from completion date" or "repeat from due date". Hier ben ik al zo lang naar op zoek ... ik was er gisteren nog tegen mijn man over aan het klagen. Ik ga deze zeker eens verder uittesten.
  bedankt voor de tip

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, klopt idd. Is kei handig zo, want anders geraakt je hele systeem toch maar in de knoop en blijf je gewoon plannen. Laat zeker weten wat je ervan vindt!

   Verwijderen
  2. gebruik je de betalende versie? Ik hen de indruk dat je met de gratis versie (en dan heb ik het niet over de app, maar de desktopversie) snel tegen de limieten aanloopt (ik lees precies dat je beperkt bent tot een aantal taken)

   Verwijderen
  3. Ik gebruik de gratis versie en ben voorlopig nog niet op limieten gelopen. Normaal is enkel de 'list' (tot 30) en de outline (tot 30) beperkt bij het gratis account.

   Wat ik wel doe is bepaalde taken sowieso samen zetten. Zo kuis ik mijn oven en microgolf altijd samen. Is ook meteen een beetje lichte dwang om twee dingen in een keer te doen. :-)

   Verwijderen
 3. Sinds kort gebruik ik Things. Ik kan hier bvb ook mails naartoe sturen die op die manier ook automatisch een taak worden. Héél handig want zo blijft ook je email inbox overzichtelijk.

  Toodledo kende ik (helaas) niet, Things is betalend ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb sinds de reeks 'Hoe ik werk' van Tales from the crib, Nozbe. Ben er heel content van. Doet precies wat hetzelfde als Toodledo. Gratis app is beperkt tot 5 projecten. Maar ik bundel dan projecten (bv alles voor het werk als 1 project) en dan kan je zoveel taken ingeven als je wilt. Ook wederkerende taken. Handig dat je alles snel in 'inbox' kan noteren en dan later toekennen aan project en verder indelen + tijd toevoegen etc. Zo is het snel uit je hoofd. Heb het aan Sunrise gekoppeld waardoor ik alles (agenda werk, agenda privé en nozbe-taken) in 1 app heb.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ook een tijdje NOZBE gebruik voor het wekt, maar het geraakte idee snel aan zijn limiet. Je kan wel heel inspirerende filmpjes bekijken op hun site en wist je dat ze sinds kort ook hun magazine in het Nederlands uitbrengen. Je kan het vinden met deze link: http://productivemag.nl/

   Verwijderen