dinsdag 26 juni 2012

Ode aan de gummibeertjes

Lang zullen ze leven, die gummibeertjes!!! 90 jaar geleden zag het eerste beertje het levenslicht. Ontelbare kinderen hebben ondertussen hun vuile vingertjes in de pot met gummibeertjes gestopt, op zoek naar dat favoriete gele, rode of groene beertje.

Ok, ik moet toegeven dat hun populariteit de laatste jaren wat gedaald is. De beertjes hebben het zwaar te verduren door de opkomst van kersen, colaflesjes en zure matten. Maar ze geven de strijd niet op! Dagelijks trekken er nog zo'n 100 miljoen kleurrijke gummibeertje de wereld rond om kleine en wat grotere mensen te laten snoepen.

Vandaag is dus de ideale dag om deze beertjes eens extra te verwennen ... met ... een beetje alcohol! Alhoewel deze kleurrijke kindervrienden een hoofdrol spelen in het volgende recept, zou ik ze niet op tafel zetten als er kinderen in de buurt zijn. Probeer maar eens uit te leggen dat ze van die snoepjes moeten afblijven.

Aan de slag!

  • Neem een grote zak gummibeertjes en schud hem leeg in een grote kom. 
  • Kies je alcohol: rum, gin, tequila, wodka, campari, whisky,...  De keuze is volledig aan jou. De beertjes lusten werkelijk alles! De zuipschuiten!
  • Giet de alcohol over de beertjes zodat ze volledig onderstaan. Dan kunnen ze het beste drinken. 
  • Zet de kom een paar uur in de koelkast zodat de buikjes van de beertjes lekker rond worden. TIP:   Hoe langer je de beertjes in de alcohol laat, hoe straffer dat ze worden, maar ze gaan ook steeds meer van hun structuur verliezen tot ze uiteindelijk een hoopje blubber worden.
Na een paar uur haal je de beertjes uit de alcohol en laat je ze een beetje drogen. Zo, nu zijn ze klaar om op een feestje de show te stelen. 

Pas op, want de combinatie van alcohol en suiker kan echt wel heftig zijn. Je bent gewaarschuwd! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten