woensdag 9 april 2014

Nog eens aan de slag met restjes

Vorig week kon je al 10 handige tips lezen om minder eten weg te smijten en creatief aan de slag te gaan met je restjes.

Maar er zijn natuurlijk nog meer handige tips waarmee je aan de slag kan gaan...

  1. Heb je bij het koken enkel een eidooier nodig? Vries dan achteraf het eiwit in. Je kan het achteraf gebruiken voor chocomousse, rotsjes van kokos of Chinese soep. 
  2. Van fruit kan je heerlijke compote maken. Super simpel en lekker. 
  3. Na het koken nog stukken gember en chilipeper over? Gewoon invriezen dan kan je er de volgende keer weer mee koken. 
  4. In de zomer wil je je lekkere kruiden graag bewaren voor de winter. Dat kan, als je ze eerst wast, daarna goed laat drogen en ze daarna in de vriezer stopt. Zo heb je er nog maanden plezier aan. 
  5. Ik koop ook altijd geraspte kaas in grote hoeveelheden. De rest vries ik in om later nog schotels mee te gratineren. Voor kaassaus koop ik steeds nieuwe kaas, want diepvrieskaas kan wel eens waterachtig worden. 
  6. Knijp na het koken een half gebruikte citroen of limoen helemaal uit. Vries het sap in met behulp van een ijsblokbakje. 
  7. Verzamel restje prei, selder en ajuin in aparte bak in je diepvries. Eens je er genoeg hebt, kan je met deze restjes een heerlijke soep of bouillon maken. 
  8. Met allerlei restjes maak je de lekkerste quiches. 
  9. Bewaar na het koken het vet uit je pan. Maak verschillende potjes met varkensvet, kippenvet,... Gebruik ze achteraf als smaakversterker om je gerechten nog lekkerder te maken. 
  10. Organiseer één keer per week een restjesdag. Verzamel alle restjes uit de koelkast en diepvries en maak er een geweldig buffet van voor heel het gezin. 
Hoe zorgen jullie ervoor dat je zo weinig mogelijk eten wegsmijt? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten