vrijdag 31 januari 2014

Aan de slag: Baking Soda

Met Kerstmis heb ik de Devil's Food Cake van Nigella gemaakt. In haar recept gebruikt ze geen bakpoeder, maar wel koolzuurhoudende soda. Ik had echt geen idee wat het was en waar ik het kon vinden. 

Toen ik het in Google gooide, bleek het te gaan om een wit poeder dat verschillende namen krijgt. Zo is het naast koolzuurhoudende soda, ook gekend als natriumbicarbonaat, zuiveringszout  of baking soda. 

Verbaast was ik vooral toen bleek dat het niet alleen maar dient om bakpoeder te vervangen, maar dat je er werkelijk honderden nuttige dingen mee kan doen. Het is goed voor zo wat alle huis-, tuin- en keukenklusjes en het is nog goed voor je lichaam ook. 
Dat poeder moest ik in huis halen! 

Mijn eerst dosis kocht ik in een klein potje bij de apotheker. Later ontdekte ik een grote doos in den Delhaize. 

Sla alvast je eigen voorraad in, want voor je het weet kan je niet meer zonder. De komende maand post ik elke dag een geweldig handige tip om aan de slag te gaan met baking soda (of natriumbicarbonaat). Wedden dat jullie het ook geweldig gaan vinden!       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten