donderdag 10 januari 2013

Op het menu: Enchilada met kip

Eergisteren stonden er hier enchilada's met kip op het menu. Mexicaanse fastfood op zijn best! Het recept komt van onze huiskok Jeroen. Hij geeft ook een eigen site waar je kan zien hoe hij het maakt. Ik had geen tijd voor een filmpje, dus je moet het hier mee doen: 

Wat heb je nodig: 
  • Zachte tortilla
  • 500gr kippengehakt
  • 2 ajuinen of sjalotten
  • 1 teentje look
  • 400 gr rode bonen
  • 400gr tomatenblokjes
  • 200gr maïs
  • 200gr gemalen kaas
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el currypoeder
  • 1 el komijn
  • 1 kl sambal
  • 2 el tomatenpuree
  • boter, zout en peper

Aan de slag:
  • Smelt wat boter in een pan en bak het kippengehakt. Meestal is dat al wat gekruid, maar als dat niet genoeg is voor jou dan doe je er nog wat peper en zout bij. 
  • Eens het gehakt een mooi bruin kleurtje heeft, neem je een stoofpan en laat je opnieuw boter smelten. 
  • Snipper de ui fijn en bak hem in je stoofpan. Daarna plet je ook nog de look en voeg je hem toe. 
  • Voeg de kruiden (paprikapoeder, currypoeder en komijn) toe. Ik ben wel wat kwistiger geweest dan het recept voorschreef, want het was wat 'plattekes'. Ook de sambal mag er nu al bij. 
  • Daarna wordt het echt simpel: gewoon al de ingrediënten er één voor één bij doen. Te beginnen met de tomatenpuree (en wat water). Dan de rode bonen, de tomatenblokjes, het gehakt en de maïs. 
  • Zo, dat is dan al bijna klaar! Laat nog even pruttelen en proef af en toe eens of het volledig op smaak zit. 
  • Verwarm je oven op 200°C. Neem een overschotel en tortilla. Doe een paar scheppen van de saus op de tortilla. Niet teveel, want dat is nergens goed voor! Probeer de tortilla ordelijk op te rollen.  Gelukt? Leg hem in de ovenschotel en strooi er wat kaas over. Niet gelukt? Pech ... zoek een makkelijker recept. 
  • 10 minuutjes in de oven! Dat zijn 10 min. extra om je keuken op te ruimen of een aperitiefje te drinken. Je kan ook altijd nog een zure room met limoen maken. Ik eet dat niet graag dus ik heb dat niet gedaan, maar wie interesse heeft gaat maar eens bij Jeroen kijken. 
  • En dan kan je nog maar 1 ding doen: beentjes onder tafel en smullen maar! En 't was echt lekker! 

1 opmerking: