Wat hebben we nodig voor vier personen:
- 2kg mosselen
- 3 tomaten
- 1 rood pepertje
- 1 bussel platte peterselie
- 3 teentjes look
- 400g spaghetti
- 2 el groene pesto
- 1 dl ouzo
- 1 el olijfolie
- peper
Aan de slag!
- Snipper de look en het pepertje fijn. Wil je het liever niet té pikant? Verwijder dan de pitjes van het pepertje. Snipper de peterselie
- Verhit de olijfolie en bak de fijngesnipperde look samen met het pepertje.
- Voeg de mosselen toe en overgiet met de ouzo. Kruid met peper en laat 8 minuten garen. Schud of schep de mosselen goed om.
- Kook ondertussen de spaghetti gaar in lichtgezouten water.
- Snij de tomaten in blokjes en meng onder de pesto. Roer alles onder de mosselen en laat nog 1 à 2 minuten verder garen. Schep alles nog eens goed om.
- Verdeel de spaghetti over de borden en schep er de mosselen samen met de tomaten en het kookvocht op. Bestrooi rijkelijk met de peterselie.
* Dankjewel aan de Colruyt voor het idee, en aan Carine om het zo lekker klaar te maken!
En toch eet ik mosselen nog het liefst gewoon met frieten! Maar ik ben blij dat het jou heeft gesmaakt!
BeantwoordenVerwijderenAnoniem??!! Toch niet zo bedreven met bloggen blijkbaar...
BeantwoordenVerwijderen